431355-2

431355-2





Jag är inte ensam
Jag har en vän
Jag vill inte vara ensam

kibox1 75

Körde ganska hårt idag,haha. Var ju tvungen att visa Amanda vad jag går för. Hon var jätte duktigt och jag blev imponerad av hennes styrka, bra kämpat tjejen! Svettigt och mysigt var det och lite extra kul blev det efter att ha smällt lite på Juicy, du är bra. Det är bara den här känslan efter att man kört igenom passet. Mina fingrar skakar när jag "håller dem stilla" , vilket jag inte riktigt klarar av just nu. Lycka till och skriva uppsatsen i morgon då Sofi, Tack !



/sofi

080129

Kärleksproblem 7

 När ni inte talar samma språk. 

Ibland kan killar och tjejer ha lite svårt att förstå varandra. 
Vi kan ofta vara lite kryptiska när vi uttrycker oss, som att säga en halv mening eller så.
 Eller så kan vi säga något som vi egentligen inte menar. 
Då kan det lätt bli missförstånd som leder till konflikter.

 Lösning 
Var så rak som möjligt i din kommunikation
och försök att använda samma språk som
han gör.
 Det är viktigt att vara ärlig, tala om vad man vill och vad
man känner.

ensam. stark kanske ensam.

Känner mig ganska ensam i dessa dagar. Alla vänner är så upptagna och perfekta i sig själva. Det brukar ju vara så att alla är avundsjuka på varandra, men vad vet jag? Det känns iaf lite ensamt och trots att jag inte gör något åt det så deppar jag väl lite i min ensamhet.
Vad gör alla en måndags kväll och varför vill ingen spendera den med mig?
plugg,träningar och plugg är allt som mina vänner ägnar sig åt eller så vill de bara att jag ska vara ensam ett tag.
Fast varför vara orolig?
Jag vet inte någon av mina vänner som inte sagt något dumt om en annan vän, eller kanske någon enstaka. De två personerna behöver inte ens känna varandra och ändå kan de få ut sig saker, FÖRDOMAR. Och där står man mitt emellan och jag själv umgås med dessa två personer som tydligen tycker illa om varandra. Livet är tufft.

Idag lades min favorit blogg ned och jag har känt mig hängig hela dagen. Det finns en ständig oro inom mig och kanske är det därför det känns lite deppigt och det kanske är därför som humöret inte är på topp.
Måste väl nämna Martina&Josefin som får mig igenom dessa otroligt jobbiga dagar i plugget och denna hemska huvudroll i pjäsen, tack. Även Jozzle&Amanda som bidrar med roliga stunder i plugget.

Jag hoppas verkligen att allt ska bli bra igen efter denna dusch... vi hörs !

/Sofi

give me a reason

Jag fick igår veta att mitt skrivande här inte får topp poäng, av min mamma. Hon tycker tydligen att jag ska lämna ut mig mer själv, att jag ska skriva om djupare saker och att texterna ska vara mer personliga. Hon tyckte inte att jag hade ett s jätte bra språk och att jag måste jobba på blogg skrivandet. Det kanske vore en rolig idé men jag vet inte riktigt om det är så smart. Alla mina hemska tankar om folk och hur de beter sig. Så bara en del kan jag dela med mig av. Mina åsikter och kommentarer är många och kanske inte alltid lika roliga att höra, därmed inte sagt att jag har en hemsk personlighet.

Okej, idag söndag var en ganska slapp och lugn dag. Jag sov hos min man och tog mig där i från med ett blåmärke till statshuset och mitt arbete. Statshuset.

Spinning, 17.15 på Friskis är dock värt att nämnas. Det var skit kul idag och jag cyklade tills mina ben inte kunde röra sig längre, svettig blev jag också. Det är sååå otroligt skönt när man kommer ut ur spinning-salen och vet att maten finns hemma och väntar i kylskåpet.

sad kid

431355-1


260108

På Kafé Tuppen, stats biblioteket har jag spenderat min dag med att servera gummor& gubbar, pappor&mammor och barn bakelser och dyl.. Just nu är jag ganska trött i benen och laddar inför kvällen. Det känns iaf skönt att ha samlat ihop lite kosing idag. Det hemska var väl att jag arbetade tillsammans med min kusin som redan har jobbat där ett tag. Från börjar var det jag som kunde allt, det var jag som lärde upp henne. När det sedan gällde vem som skulle ta jobbet, varje lördag, tackade jag nej och det är i dessa dagar man ångrar sig eftersom jag nu glömt bort allt och måste lära mig om på nytt. Fast jag klarade mig och ska i veckan jobba ensam några timmar när inte skolan underhåller mig. Jobbet är hyfsat roligt och pengarna är helt okej.
Mitt under rusningen fick jag ett telefonsamtal.

Romme 9/2 .. Nja, jag vet inte är inte så jätte sugen. Skidor är inte direkt min grej och jag ska åka till sälen v.9 och stappla ned för backarna. Det skulle i så fall vara för att det är min vän som ordnar denna mysiga tillställning men jag vet inte. Jag tror väl att hon skulle tycka om mig även fast jag inte plågar mig själv i backarna.

I kväll är det middag hemma hos Pontus och senare kanske det händer .... ja, vad vet jag. Tänkte gå ut på en lite löprunda och få lite frisk luft innan jag stänger in mig i kväll vid matbordet. Jag och Lars får väl ta en kärleksrunda.
Något annat kul tror jag inte att jag har att berätta ...

/Sofi

another day

Då har man gjort ett smart drag idag också. Hur många grader kan det vara ute, -7 kanske ? Jag har iaf gått en lång promenad i fleece-tröja och kan meddela att det var ganska kallt, men svettigt. Promenaden pågick i en och en halv timme och smart som man är tog man vägen längst hamnen. Det var ju inte så smart efter som det kändes som världens orkan skulle uppstå ur sjön. Men jag överlevde och kom hem, dock utan en fungerande haka eftersom den redan efter 30 minuter fryst till is.


Det blev ingen handboll idag. Jag tyckte att det räckte med matchen igår och tänkte att de nog klarar sig bra utan mig. Och sagt som gjort, Sverige vann, Grattis. Då är det väl bara att ta nya tag mot Tyskland i morgon 19.30 typ.
Och så var det onsdag, lill-lördag, jippie. Idag mår jag väldigt bra och det känns som om livet leker lite iaf. Mina vänner i plugget är snälla och lärarna är gulliga. Precis som det ska vara under deppiga tider, trots att mitt depp kanske inte går att jämföra med andra. Jag var hos "henne" idag också, det var ganska trevligt. Vi satt där och pratade och helt plötsligt sa hon:


"Om din pojkvän nu skulle bli Nhl-proffs och flytta till Amerika skulle du följa med då?"
"Öööh, va? nej? jaaa.. ?"
"Det är klart att du skulle, det är ju helt otroligt hur man nu förtiden kan flyga till samtliga ställen i världen under 24h"
"Haha, jo det är klart att jag skulle"

Haha, snacka om att jag har egna åsikter och att jag kan dela med mig om vad jag tycker. Det låter verkligen som om jag kan ta mina egna beslut och det känns ju skönt.
Så vem vet, men det känns lite konstigt att man ska kunna ta sådana beslut nu? Och jag läste i tidningen för någon vecka sedan att man ska kunna kräva att eleverna som går i nionde klass ska veta vad de ska sysselsätta sig med när de går ut gymnasiet? Det har jag inte ens tänkt på.. ha !
/Sofi

Life goes on

Ännu en dag, tisdag, jippie.
SVERIGE-UNGERN ... ganska underhållande måste jag säga. Ungefär 95% av matchen kunde jag hålla mig vid TVn utan att bli uttråkad. Måste dock nämna att mitt sällskap under matchen gjorde så att jag vill kolla, just för att visa att jag är lite intresserad av vad handboll handlar om. Fast jag tycker allt att grabbarna kunde ha gjort en mycket starkare insats. Under sex minuter av matchen i andra perioden gjordes totalt noll mål. Hur ofta händer det i en handbollsmatch ?
Även 5-6 frilägen som vi också slänger bort, inte bra. Trots att läckerbiten Marcus tar alla tittare med storm så räcker det inte till. Svensken Svensson i mål tycker jag var helt okej och han gjorde en bra match trots hans höga ålder, haha. Slutresultat 26-26 efter 60 minuter. Den här matchen skulle vi ha vunnit.
När vi ändå pratar om handboll måste jag nämna min vän Martina Thörn som inom 3 år kommer att spela i landslaget, GRATTIS. Du är en grymt bra tjej inte bara i målet. Du kommer att gå långt och som den optimist jag är så hejar jag starkt på dig.

Boxning idag och jag var taggad till tusen. Idag var det Karins tur att stå ut med mina pustningar och slag. Tack för att du ställde upp. Friskis är allt ett bra ställe. Det är så otroligt mysigt med alla olika människor och tankar i samma sal. Alla ger varandra hemska blickar och fördomarna är många och inte alls så osynliga som man tror. Konstiga byxor, skor och magtröjor, låt folk vara som de vill. Är det så? Jag tror nog att man är mer rädd vad andra tycker än vad man själv tycker om sig själv. Det är en otroligt jobbigt och krävande värld vi lever i. Det var nog skönt att leva under den tiden när dessa problem inte fanns och fördomar inte existerade. Men varför skulle vi inte bry oss? Varje glad blick man möter ger, iaf mig lite extra energi.

Annars har idag inte så mycket nyheter att bjuda på.

/sofi

happy year

Jaha, då får man väl börja. Jag tänkte att eftersom ingen längre orkar lyssna på allt jag har att säga så får jag väl börja skriva här istället.

Livet är tufft. Ena stunden händer ingenting och inom bara en vecka kan allt ha hänt, mysko.
 Ny skolvecka och allt såg bra ut. Josefin var i skolan och spred en positiv anda om att den här veckan skulle bli lätt och lindrig. Och visst, om det ändå kunde ha varit sant. Det är bara tisdag men ändå, vi har fått nytt schema. Det ser inte ut att vi kommer att leva i någon sorts dröm till sommarlovet. Satt och skrev om Kuba-krisen i en timme utan resultat, så det kändes ganska ovärt.  Skoldagen tog till sist slut och jag begav mig till simhallen för att vara ensam och tycka lite synd om mig själv. Efter 50 längder kände jag mig nöjd och belåten och inte minst av allt trött. 

Tog cykeln ner på stan för att fixa ett presentkort på makeupStore till kusin-Frida som för övrigt fyller 17 år idag, grattis. Överlämnade det fina paketet och lite godis vilket inte var så bra eftersom hon tydligen ska ha "godis-uppehåll" i ett år, lycka till!
Sedan bar det iväg till sjukgymnasten och en timmes urtråkig längtan på att få komma därifrån. 
Tog sedan svängen förbi Carlos och han hängde med mig hem på en fifa-match, som jag förlorade ganska stort
 6-1. Jag förstår inte hur han kan orka lyssna på mitt snack och alla mina problem som jag väller över honom varje gång vi ses, tack för att du står ut. Du behöver bara lyssna och ge mig hopp om framtiden. Jag uppskattar dig verkligen!

/sofi





RSS 2.0