I am alive

Fyfan, det kanns i skinnet, ha, ser ut som en gris med vita prickar.. Vadret ar toppen och jag kan inte klaga. An har skuggan inte natt mig. Har idag legat vid stranden hela dagen och det kanns i skinnet nu.
The sun is the shit.
Nu ar klockan runt halv 9-9 och jag haller pa att do av hunger, snart middag som tur ar.. Jag saknar mina vanner sa ni vet i alla fall. Nice i sommar nar man har en med sig.

Inga storre brak har intraffat under resans borjan och pappa och jag trivs toppen bra ihop (jag alskar nar det ar jag som far bossa!)

Maste bara dela med mig av en annan fin clothes-match som jag fann igar vid middags buffen, sandaler+randiga strumpor.. Det kan inte bli battre.
Kanner att jag maste vara lite sparsam pa pengarna och bara vara online uppkopplad i 0-15 minuter, kostar endast 4 kr.

kommer hem pa fredag och det blir det party vill jag lova, 17 ar 4 april..
see you then

Hello earth

"Lars W - tidvis" spelas pa Arlanda och jag kanner att nu har semestern borjat. Apelsin juice och en glad pappa, resan kan satta igang.

Pa planet hade jag rena lyxen och spenderade min flygtur pa HELA TRE saten, toppen!! Sov hela flygresan pa 5 h utan problem. Nu ar jag framme, ca 30-35 grader och jag kan inte gora annat an kanna lycka. Varmen ar min basta van! (gillar inte tangentbordet) .. Hotellet ar superfint och araberna ar manga, ha! I dag ar det fredag och forsta soldagen, lite farg har jag nog fatt iaf (:

Hotellgasterna ar av blandad sort och jag kan inte saga att de har sarkilt vacker stil. Har finns allt fran stringbikini till vita leggings med spetskant+jeanskjol, randigt i massor och bar overkropp..

Pappa och jag har precis varit ute och powerwalkat och tidigare i dag simmade vi i motionspoolen, hurtigt av oss tycker jag.. svetten rinner konstant.

En kvart med internet har kostar 4kr sa jag kan nog nastan lova att ni far hora av mig igen. I dag ville jag mest beratta att jag lever och att hotell, mat, service och pappa ar bra. an sa lange..

bye bye

Måste verkligen sova nu (ska upp om 2h)
Vill bara säga att jag har världens bästa vänner.
MartinaT och SofiJ ni ska veta hur glad
jag blev för era meddelanden, trots att
det innebar att jag fick springa från
sängen till mobilen för att få tyst på signalen.
Att ni bryr er och önskar mig allt bra, tack!
NU kan jag sova gott de här två timmarna
och veta att det iaf finns två personer här
hemma, och det är inte vilka personer som
helst. Haha, fy fan vad tråkiga inlägg idag, förlåt!
Jag lovar att skaffa mig ett mer intressant liv
fram över...
Sov gott!

/Sofi

far away

Nu är det inte långt kvar och snart lämnar jag Sverige!!

Förlåt Josefin om jag inte var rolig nog idag. Det ända jag ville var att få lite uppmärksamhet och synas lite i gänget. Jag blev faktiskt lite deppig när du sa att jag var irriterande, men det var inte så konstigt att du gjorde ditt uttalande.

Paniken börjar smyga sig på nu, jag har inte packat, mitt rum ser ut som ett bombanfall och Carolina ska snart komma och göra mig sällskap. Eller, haha, det är klart att jag längtar efter Carolina, men det finns så mycket jag borde göra just nu.
Sitter i soffan nu och kollar på "Simpsons", ha! Min mage värker skit mycket så jag tycker nästan lite synd om mig själv. Hoppas att det bara är resfeber. 03.00 i natt lämnar jag Västerås och framför mig väntar en vecka med sol och bad, endast med pappsen.
När jag kommer hem (natten till 4 april) är det min födelsedag och jag är väldigt förväntansfull. Vill även passa på att säga grattis till min kära vän Josefin Nordmark som fyller den 3 april, stort grattis!

VIII HÖÖRS I SOOOLEN :D

work it

Kom precis innan för dörren, har varit i Stockholm och jobbat på min pappas lilla ICA butik. En effektiv tjej och såklart blev jag betald efter det,ha! Tjänade under mina 5 h i affären 800 kr och med det är det bara att tacka och ta emot. Ska ner på stan nu en sväng och fixa det sista inför resan och sedan träffa några vänner för en fika.

Carolina.. Om du läser det här kan du väl ringa mig på mobilen?
Jag har så himla mycket att göra i kväll och det bästa skulle
vara om du kan komma hit och jag packar samtidigt!


Hinner nog höras i kväll, och i natt innan jag åker.
Ha det bra!

raggning


Har fått några förfrågningar om jag fick någon napp på kryssningen. Här är grabbarna som vi lyckades, efter lång tid, få kontakt med. Vi bytte nummer innan vi skulle gå av båten och jag fick till och med behålla hans underkläder! Tack så mycket för en underbar natt. Jag glömmer dig aldrig!

image97

ensamheten är sk*j

  • Carolina kom inte
  • Josefin ringde inte
  • Han åkte inte

Nu sitter jag här och kollar på "andra avenyn" och myser i min ensamhet.

MC

Hemma igen efter andra intervjun på McDonald´s :D ! Jag är jätte lycklig och jag hoppas
verkligen att jag får jobbet nu!!! I kväll ska vi fira med dunder och brak och snart kommer
Carolina och gör mig sällskap. Ville bara del med mig av min lycka och om tvåveckor får
jag veta om jag är vidare till nästa intervju. Nu ska jag softa lite.
Ha det bra! Puss

Eminem<3Mari

Vaknade precis efter en välbehövlig topplur. Jag fick
inte speciellt mycket sömn den här natten heller,
men nu är jag pigg som en lärka och laddad inför
ett medel pass på Friskis kl 16.30. Just nu sitter
mamma mitt emot mig och hon har satt på sin
favorit skiva, Eminem!!! Haha, jag tror att hon har
en hemlig sida, gangstah sidan, ha! Har inte tid att
sitta här längre nu, ska till gymmet!
image96
Vi hörs i kväll och då får jag även sällskap av Carolina.
Vad ska vi göra då? Tänkte ta en löprunda (löp&löp vet jag inte,ha)
sen ska vi nog bara ta det lugnt i min soffa och mysa med varandra.
Annars blir det väl party om det händer något roligt i kväll.
Måste ju fira att alla loosers har åkt till Sälen och leker balla.
Vi hörs!

läslusen

Mamma kom nyss ner med en "för tidig födelsedagspresent", en bok!!! 
Ulf Lundell - Jack
Jag har själv tittat ut den och jag hoppas att den kommer att passa bra
när jag ligger på stranden! För er som är intresserade så kommer
en recension när boken är utläst. Just nu längtar jag bara efter att 
sitta där på flygplatsen, förväntansfull och läsa första sidan!
image95


Tisdag

Det bästa är att göra saker på impuls, så att man inte hinner ändra sig innan det är för sent.

Måndagskvällen spenderade jag hemma hos Martina med frysa hallon, bananer, "so you think you can dance" och "100 höjdare". Det sistnämnda programmet var helt sjukt! Filip och Fredrik åkte runt i Amerika och träffade minst sagt konstiga personer, den ena värre än den andra. För er som missade programmet så kan jag berätta om de sjukaste mötena. En snubbe hade gått ned massor i vikt och tack vare det hade han fått häng-tuttar. Detta utnyttjade han nu och varje jag gick han igenom en ritual som töjde ut hans bröst mer och mer, HELT SJUKT, han använde BH..


Ett annat inslag handlade om en kinesisk liten man som uppfunnit så kallade "gorgeous pills". Dessa piller kunde enligt kinesen göra otroliga underverk. Det enda som man behövde göra var att svälja tabletten och den skulle sedan leta reda på "fula" kroppsdelar och förvandla dem till "snygga" kroppsdelar. "Alla vill ju vara perfekta och jag är glad för att jag har hittat en lösning. Jag är inte smart, det är bara det att jag fått gåvan att få uppfinna detta".
Fy fan vad sjuka människor det finns!

Mr. Blunt

Han var så otroligt bra!!!!
Tyvärr hade jag en jävligt irriterande brud bredvid mig som både sjöng falskt och fel, stackars henne OCH mig. Jag spelande in några videos men det till ingen nytta, eftersom tjejen bredvid mig förstörde dem mig sin hemska stämma. Musiken i sig var super och James var lika snygg som alltid. En mycket bra konsert! 

image94


Bildkollage kryssning 0803


I söndags förmiddag var vi på ett litet "mini-spa" på båten, här är en av poolerna 

image93

Ja, det här är jag i hytten.
image92

Sofie jag och Linda på dansgolvet.
image89

Hela gänget samlat. Svetten rann och de "svart-håriga" tog över,ha!
image90

Linda och jag med en drink i hytten samtidigt som vi höll på att göra oss i ordning.
image91

Last minute

Det blev ändrade planer. Ingen middag för min del hos mormor och det finns en förklaring till varför. Har jag precis varit ute och sprungit 5 km på Rocklunda. Det var så otroligt skönt med frisk luft och det var så där lagom kallt.
Morfar och pappa sitter här hemma och kollar på VIK-Leksand och det namn som nämns mest av kommentatorerna är "Mylläri", fan vad kul för honom! Ska hoppa in i duschen nu och sedan mysa lite här hemma.
Senare idag kommer fler bilder från kryssningen. På återseende!

Påsklunch

Hemma och leker lite med datorn nu, precis kommit hem från jobbet. Ska iväg snart igen till mormor och käka påsklunch med lite släkt. Annars känner jag mig faktiskt otroligt lycklig efter denna helg, den blev som sagt fantastisk! I kväll har jag inte några bestämda planer men jag hoppas på att få komma ut iaf. Hoppas att alla har haft en trevlig påskhelg.
/Sofi

fantastic four

Hemma igen efter 2 mycket händelserika dygn. 

Detta har hänt:

Lördag-Söndag 22-23/3 

Hurtig som man är började den här dagen med 5 km löpning i Rocklundaskogen för att sedan komma hem, duscha och ge sig av till busstationen. Min placeringen på bussen blev intill Carolina och det kändes konstig nog mycket  bra. Bussen skulle ta oss till Stockholm och Vikingline båten Cinderella. Alla i vårt sällskap på 6 personer var mycket spända och nervösa på hur resan skulle utforma sig. 
Väl ombord på båten tror jag nog att det var Carolina som var mest på hugget och mest sugen på att hitta en ny livskamrat. Linda, Sofie och jag chillade lite lugnt, tittade oss omkring och lunkade oss fram i lagom takt. Middagen serverades kl 19.00 och det var en riktig festmåltid. Vi åt oss mätta och begav oss sedan ned till tax-freen för att fixa lite godsaker  inför kvällen. Sakta men säkert började vi närma oss den otroliga partykänslan och den minimala hytten förvandlades till ett dansgolv. image78
Trots att vi på bilden inte ser ut att innehålla 100% glädje så blev kvällen otroligt bra! Ett taggat gäng drog någon timme senare upp till dansgolvet, efter att ha snyltat lite på grannarnas musik och låten "Upp och hoppa" med Frida&headline,ha!
image80
Dansgolvet innehöll:
5% Indier
5% turkar
20% svett
2% glas
5% kärringar
3% mössor
60% dansande människor



Jag och Sofie hittade en ensam man som vi började prata lite med. Samtalet flöt på och jag frågade varför han satt helt själv och om han skulle genomföra resan på egen hand. Svaret blev
"Nej, jag är med mina små-bröder, mamma&pappa. Mina brorsor ligger väl deckade i hytten och mamma&pappa vet jag inte riktigt vart de är.."
"Jaha, hur gamla är dina bröder då?!"
"De är bara 14 och 16." 

Det kunde ha blivit en liten konstig situation där men ärlig som jag är berättade jag såklart sanningen, att jag bara är 16 (17 om 10 dagar). Svaret blev ett ganska förvånat "Driver du?!?! *skratt*" och sedan var den diskussionen slut och vi begav oss till dansgolvet. Fast, haha, den där grabben var inte heller så gammal, så...

Vid denna tidpunkt var kvällen fortfarande ung och vi for mellan dansgolven och den friska luften, svetten rann. Så höll vi på och under kvällens gång så hittade vi några vänner som vi sedan partade vidare med inpå småtimmarna. Jag förstår verkligen inte hur det kommer sig att alla som åker på kryssning är så öppna och att alla är ute efter att skaffa nya vänner som man kan spendera kvällen med. Det skulle aldrig hända ute på stan i Västerås, det torra staden. 
image83
10.00 blev vi väckta morgonen därpå och då hade vi hunnit sova i 3 och en halv timme. Söndags förmiddagen spenderades på båtens SPA och det var riktigt lyxigt. Tack för en otroligt trevlig och lyckad kryss.



Till Klara

Min kära vän Klara Sundqvist ville så otroligt gärna läsa mitt cv. 
"Snälla Soffan, lägg ut det på bloggen. Du har ju fan lagt ut en novell"
  Så här är det 


Hej!
 Mitt namn är Sofia Lundberg och jag går första året på Carlforsskas samhällsprogram. Jag är en utåtriktad och kreativ person och jag är även punktlig och tar mina uppgifter på allvar. När jag gick i åttonde klass praoade jag på Stadshusrestaurangen och jag fick senare sommarjobb där. Idag jobbar jag åt Stadshusrestaurangen ungefär 8h i månaden och utöver det jobbar jag ibland på Café Tuppen på lördagar. Där är reserv och någon i den ordinarie personalen blir sjuk. Under den tid jag har jobbat på Restaurangen och cafét har jag lärt mig att hantera kassan. Nu skulle jag behöva jobba mer och jag har många vänner som jobbar på McDonald?s som har tipsat mig och tror att jag skulle vara bra för jobbet. Jag bor nära centrum med min familj och min yngre syster.
På min fritid tränar jag mycket på Friskis & Svettis, umgås med mina vänner och familj. Skolan är viktig för mig men utöver det kan jag jobba vissa vardagskvällar, helger och givetvis lov. Jag tror verkligen att jag skulle passa i ert företag och ser framemot vidare kontakt.


Alla som är sugna på att anställa mig, gör det,ha!

Hejdå

Nu sticker vi och det ska bli så otroligt skönt
(En super fin bild på oss alla tre från i somras)
Nu ska vi ha kul!




Kalas

Idag hade vi som sagt födelsedags frukost hemma hos mig och då kom det både stora och små barn på besök.
De stora barnen lekte mest med godiset och de små barnen lekte med mina barbis.
Vad annars, jo, jag har tillbringat hela min dag på friskis känns det som. Varit där i 4h idag,ha! Super mysigt!
Kväll ska jag ladda inför i morgon och kanske, om jag orkar, ska jag ner och ta en fika på stan.







Pizza

Pizza mys och kalas blev det igår! Skickar med er lite fina bilder!
Nu ska jag bli firad av släkten+Martina. Ha det bra
Hörs senare


        

        
image70

Lycklig som många

Jag är vidare till andra intervjun, tror aldrig jag varit så här lycklig, förutom när jag fick Lars album!!!!!!!!!!!!!!

Super stressad just nu. Kom precis hem från träning och nu ska jag iväg igen, till tjejerna och fira påsk-lovet!
Ska hoppa in i duschen nu och sedan fixa till mig lite (jag och min älskade vän Martina har satt tema på kvällen)
ha! Jag skriver i natt igen..
Och till dig Aman** .. Om du driver med mig så har jag inte gått på det, men gott nytt år på dig(?!)

Ha en super bra start på lovet i kväll, för det ska jag!

Wohooo!

OMG!! Jag visste inte vad det värsta i världen skulle kunna vara! MEN NU VET JAG... JAG MISSADE SAMTALET från Mcdonald´s .. Jag vet inte om de ville säga att de vill ha mig eller inte! Nu ska jag tänka massa tankar och sova hos Niklas..

Ha det bra .. JAG DÖÖÖÖR!

Day-life

Slutade nyss plugget är hemma och trycker i mig lite nötter just nu.. Har lite ärenden jag
ska fixa på stan, sedan är det MakeUpStore sminkningen och jobb-intervjun. Önska mig lycka till!
En runda på friskis ska jag också hinna med.

Idag har jag lärt mig livräddning och jag tror att jag kommer att ha stor användningen av det i framtiden, men vem vet.
Frakta något i en livboj och sedan ta upp en docka från botten. Allt på mindre än 3 minuter, starkt jobbat!
Iaf så höll Martina på att drunkna i mitt försök att rädda henne, så det där kanske inte är min grej ändå.

Sista skoldagen innan lovet i morgon och det ryktas om att de flesta ska stanna hemma?

Nu måste jag sticka till banken och sedan hämta ut ett par skor från skomakaren. Jag blev själv inte så glad i
söndags när jag vakna och upptäckte att mina skor var helt förstörda, inte bra. Nu är de fixade och jag hoppas att de ser ut som nya.

Hörs ikväll

Kändis vimmel

Jag sitter och klämmer på en ganska super cool grej. Fick ett sms av min kära kusin där det stod: 

"Yee soffan Headline står bakom mig på SF. Hahaha. Tycker inte du att han är snygg?" 
Jag såg inte meddelandet innan jag skulle gå och lägga mig.. 

Till dig, kära kusin, vill jag bara säga en sak. Jag såg SEBASTIAN FRONDA idag. 
Okej då! Headline är gullig, men det blir en hård kamp mellan grabbarna, ha!



Det här är mannen! Konstigt att han fortfarande står kvar vid Elin Lantos
sida efter min kärleksförklaring till honom ♥

image64

skrämmande

Kollar lite på TV och chattar lite. Plötsligt skriver en man som inte så ofta brukar skriva till mig
"Ska du med och bada i morgon" och efter det börjar han prata om någon läskig hemsida,
birthday.se. Han påstod att man på den där hemsida kan ta reda på massor av fakta om en viss person man önskar.
Han kunde till exempel få fram vart jag bor, när jag fyller år, vad jag heter i andra namn, när jag kommer att dö o.s.v.

Tänk om jag inte vill dela med mig av de uppgifterna?
Vem som helst kan med hjälp av de spåra upp mig, inte bra..

Godmorgon 18Mars

Godmorgon! Sitter nu här och försöker trycka in den sista faktan om demografiska transaktioner, inte allt för roligt!
Har varit vaken sedan 1 ½ h tillbaka och jag känner redan nu hur trött jag kommer vara i kväll när jag sätter mig framför TVn för att checka Gossip Girl. Idag mår jag toppen och är än en gång redo för att börja träna ordentligt, det är inte långt kvar till badstranden nu,ha! 

Om JoelV av något skäl läser detta så vill jag berätta att du har en beundrare! Kan tyvärr inte ge ut hennes namn här i bloggen men jag har fått höra att hon har spanat in dig i skolkatalogen (?!) och att hon fastnade direkt när hon såg dig! Så jag antar att hon ligger och spanar inte dig i sin ensamhet... 



Måsten för att vara en topp-bloggare:

  1. Du måste vara snygg  (extra plus om du är modell)
  2. Du måste spendera all fritid på bloggen
  3. Du måste veta det mesta inom modevärlden
  4. Du måste bo i Stockholms innerstad 
  5. Du måste alltid ha nya kläder
  6. Du måste älska att shoppa

Hmm.. Undra varför det går så dåligt för min blogg?! Kan man ju undra sig..

Fullspäckat schema

Nu sitter jag är igen och känner hur mina aktiviteter framöver bara blir fler och fler. Detta kommer hända under den kommande veckan:

I morgon är det sista provet innan lovet.
På onsdag har jag ett hemligt möte med ett företag (kan inte skriva vilket innan jag blivit godkänd,ha) och jag ska även denna dag bli sminkad på MakeUpStore.
Torsdag är sista skoldagen innan lovet och det ska firas med flickorna.
Hoppas på att någon rolig aktivitet dyker upp som det brukar göra i ert sällskap.
På fredag är det 30 års fest (mamma är så fyndig, syrran fyller 13&jag 17 = 30), grattis till oss.
På fredagskvällen måste jag vila upp mig lite inför resan som väntar på lördagen.
Det är nämligen så att SofiaL, SofieJ och CarolinaF ska på KRYSSNING, någon annan som ska?
Så under kommande lördag och söndag kommer jag alltså att befinna mig på en båt ute till sjöss.
Ungefär vid 16-17 tiden kommer vi att vara hemma igen i Stockholm och då ska jag åka direkt till Söder och
träffa MartinaT. Vi som senare ska ge oss iväg till Hovet och James Blunt.
Måndag och tisdag ska jag träna hela dagarna och alla som vill är välkomna att hänga på.
Onsdag blir nog en "pack-dag" och jag ska nog hinna med ett sista pass på friskis innan jag
drar, till EGYPTEN, på torsdagen.

Nothing left




Hade lite svårt att somna igår, och har inget att göra nu, så jag har läst lite bloggar. 

Mina blogg-vänners senaste tankar: 
En av mina vänner är förälskad och lycklig med en tjej. 
En tror sig veta att kärlek bara är en "fucking" lek. 
En skriver mat-blogg. 
En kritiserar Bilddagbokens nya design. 
En tycker att hans favorit godis fått fel placering i affären. 
En är deppig och tycker att allt är sämst. 

Vad ska nu jag skriva om? Alla ämnen är tagna..

image61

Min skoluppgift, Novell

I EN ANNAN VÄRLD

Ljudet av en hög snarkning får mig att vakna till blixtsnabbt. Jag sätter mig klarvaket upp i den obekväma sängen, var är jag någonstans?
Runt omkring mig ligger massvis av män tätt hoptryckta och sover.
En stark lukt av svett och ny oljade träplankorna tränger in i min näsa. Jag känner hur det gungar under mig och med ens kommer jag ihåg vart jag är, på havet.

Flera hundra fartyg har sänts från USA till Frankrike. USA har med dem skickat över två miljoner soldater för att kunna besegra Tyskland. Fartyget jag åker med är fullastat med vapen, mat och tusentals unga män i krigsuniform. Det är trångt och det finns inte en ända yta på fartyget där man kan var ifred.

Vi är nu på väg in i kriget och vi har styrt kosan mot Europa, Tyskland. Jag har hört på håll att vi egentligen inte vill gå in i kriget, men att vi måste efter att Tyska u-båtar attackerat och skjutit ned våra neutrala skepp ute på Atlanten. De Amerikanska skeppen var endast ute för att frakta varor till olika länder och hade ingenting med kriget att göra. Att de sedan blir nerskjutna för ingen nytta tycker vår president, Wilson, är onödigt och bestämmer sig för att skicka över sin armé till fiende land.
I ett av de neutrala skeppen befann sig min bror. Han kom aldrig hem igen efter den resan och trots att han bara var sjutton år och oskyldig, lät tyskarna honom dö, drunkna ute till havs. Min bror var en otroligt bra människa och när jag fick veta den hemska nyheten var det som om någonting inom mig dog.

Den här resan gör jag för honom och jag vet att han skulle vara stolt över mig om han såg mig nu. Ingen av mina föräldrar vet vart jag är, det känns bäst så. De skulle bara bli oroliga om jag hörde av mig nu och det skulle göra allting svårare för mig.
Ett kraftigt Illamående kommer krypande i halsen och jag bestämmer mig för att försiktigt försöka smyga ut och ta en nypa frisk luft. När jag reser mig känner jag hur bandaget som jag lindat över mina bröst dunkar i takt med vågornas guppande.

Om någon på fartyget får veta sanningen, att jag är kvinna och på väg ut i kriget skulle det bli ett hejdundrande liv så jag har bestämt mig för att hålla den stora hemligheten inom mig. Ingen vet att jag bär på hemligheten som skulle döda mig.
Innan jag klev på det här fartyget förändrade jag min identitet helt, jag klippte håret och färgade mina ögonbryn kolsvarta. För att bli antagen att representera USA i kriget var jag tvungen att se ut som alla andra män. Det skulle inte vara acceptabelt att en kvinna, endast 19 år, skulle ge sig ut i kriget.
Idag ångrar jag inte beslutet jag har tagit för min brors skull och det ända jag vill är att krossa de individer som har tagit honom ifrån mig. Jag kommer inte att ge upp detta slag och jag vet att vi, USA, inte kommer att de upp förens Tyskland begär vapenstillestånd för alltid.

Utanför den instängda sovsalen är luften lätt och fri. Jag drar in stora djupa andetag i mina små lungor och känner hur jag får ny energi. Sedan får jag snabbt smyga in igen för att inte bli upptäckt. För att min hemlighet inte ska avslöjas gäller det att hålla sig som en i mängder och inte sticka ut allt för mycket.

Vi har åkt på öppet hav i flera veckor nu och det känns som att den här resan aldrig ska nå sin slutstation. Alla ombord är ivriga att komma fram och dagarna långa hörs prästers predikande om gud och att allt som Tyskland gjort är fel. USA ska nu hjälpa ententen att besegra Tyskland och få en jämställd och fredlig värld. Amerikas syfte med detta krig är att få en balanserad och kontrollerad omgivning i världen.

Tidigt nästa morgon vaknar jag av att en man skriker med hjälp av hela sin stämma.
-   Land i sikte!
Alla ombord på fartyget organiserar sig snabbt och inom loppet av en halv minut har alla intagit sina rätta positioner.

Det är nu eller aldrig, tänker jag för mig själv. Vi marscherar med vår oerhörda trupp mot vårat mål, att döda och krossa alla tyska soldater. Det är svårt att se någonting eftersom en otrolig dimma ligger som ett tjockt lager över hela landskapet. Vi befinner oss i en mycket tät skog och eftersom dimman ligger tät kommer vi inte att kunna skåda vår fiende förens det är för sent. Vi smyger oss fram och hoppas på att höra fiendens röst, som kan ge oss klartecken att börja avlossa våra vapen. Alla soldater är beredda att när som helst få börja skjuta och alla bär på samma tanke, Tyskland kommer inte att komma ostraffade ut detta slag. Det slag som kommer att äga rum i det neutrala Belgien.

Plötsligt hör jag ett skott avfyras och på mindre än en sekund blir det knäpptyst. En Amerikansk soldat har blivit träffad av ett kulspruteskott, fienden har oss i sikte.
Jag upplever en extremt obehaglig känsla nu när jag står här. Det känns overkligt och hemskt att jag måste gå igenom det här, trots att jag gör det frivilligt. För ett antal veckor sedan var detta allt jag kunde tänka på och då ville jag absolut inget hellre än att stå här och döda människor.

Runt omkring hörs höga ljud av kulsprutor som avfyras och även starkare ljud hörs, men jag vet inte varifrån de kommer. Jag står mitt i kriget och jag känner hur paniken finns överallt hos alla inblandade. Skrik hörs och trots den tjocka dimman, som gör det svårt att se, kan jag tänka mig hur det ser ut. En man drar snabbt undan mig med hjälp av ett hårt grepp runt min arm, han räddade precis mitt liv. Mannen som stått bakom mig tar sig för hjärtat och faller sedan ihop till en hög på marken, det kunde lika gärna ha varit jag. Jag känner hur vreden inom mig tar över min kropp och hur mina händer tar ett starkt grepp runt den tunga kulsprutan.

Varje steg jag tar är en kamp om att komma framåt. Mina kängor tränger ner i jorden och jag får kämpa med varje kliv. Dimman gör det svårt att urskilja fienden och plötsligt känner jag en otrolig smärta i min vänstra vad. Det drar i hela benet och utan att tänka efter avfyrar jag flera skott bakåt och hör hur en man faller till marken. I mitt huvud befinner sig bara ett ord, döda. Stapplandes tar jag mig fram till mannen som ligger och ålar sig på marken och samtidigt tar sig över bröstet. Jag riktar min kulspruta mot mannens panna och är redo att döda honom, för min brors skull tänker jag.
Den tyska mannen öppnar nu sina ögon och jag får en vidrig känsla i kroppen, illamående och huvudvärk på samma gång. Jag känner så väl igen det där ansiktet, ögonen och kindbenen, men det kan inte vara sant. Jag måste inbilla mig, se i syne eller något liknande. Mannen ser exakt ut som min bror och jag får rysningar i hela kroppen och utan att tänka mig för böjer jag mig ner och kramar om mannen. Jag känner hur mannens kropp har hunnit blivit kall och hur han andas långsammare för varje andetag.
Nu känns det som om jag har dödat min egen bror. Mannen är inte min bror och han kommer aldrig att bli det, men kanske är någon annans bror. Det kanske finns någon som kommer att må lika dåligt som jag när de får veta beskedet att den man som jag nu dödat, är död.

Framtiden


  • Påsklov
  •  James Blunt
  • Kryssning
  • Egypten
  • Kalas

Alla mina sysslor framöver är roliga. 
Jag längtar efter allt! 

Plugg&plugg

Det är mycket kvar tills allt är inne i skallen, men jag har nu kommit en bit på vägen.

image56

080316

Plugg, plugg, plugg jag tror jag dör. I kväll skulle det sitta fint med en bra film. Ingen som är sugen? Bjud mig
Jag vill bara ligga i sängen och se den där toppen filmen nu!
Idag har Martina en viktig match och jag har lite dåligt samvete för att jag
inte sitter i Västeråshallen nu och hejar på henne. Hoppas iaf att hon klarar sig bra
och tar med sig laget till kvalserien (eller vad det nu är som väntar)
Du vet att du är grym tjejen!


Ska fortsätta med mina papper om hållbar utveckling, livsvillkor och HDI nu .. 







image55


Det skålar vi på grabbar!

080316

Kom precis hem från jobbet och ska nu sätta mig och plugga lite granna. Martina ringde och det 
kändes bra att hon inte hunnit plugga något under hela helgen, förlåt. 
Maten idag kommer nog att bli ett problem eftersom det inte finns
någonting gott hemma. Om någon där ute är sugen på att bjuda mig på mat
så är det mer än välkommet: )



"Du får göra vad du vill med mig"

Jag vill höra den meningen igen, igen och igen ...




080316

Sitter hemma nu och är lite sliten i kläderna. Igår innehöll ju en ganska så jobbigt promenad i klackar från Haga till Gryta, jippie. Måste säga att jag och Carolina är två mycket lyckade människor och jag gillar verkligen den tjejen!
Idag måste jag dessvärre plugga till ett inte så skoj geografi prov på tisdag och jag har inte rört böckerna än ..

Först och främst ska jag jobba och nu måste jag ge mig iväg till statshuset.
Förlåt Niklas för att jag har sabbat din cykel!
Ha en bra dag, på återseende!

080315

Grattis gumman!! Melodivestivalen fick sin rätta vinnare till slut trots att jag satte hjärtat i halsgropen när Sanna fick den högsta poängen av tittarna. Nu ska jag och Carolina ha lite kul..
Imorgon hörs vi igen!
/Sofi

080315

Headline in my heart, tror jag ändrat min röst!! GE mig mannen

080315

Snart är det dags, det är inte långt kvar nu!
Här hemma spelas Ola, Caracola och Charlotte om vart annat 
och alla är otroligt laddade inför kvällens stora händelse.
Mina föräldrar går runt och leker lite v.i.p. 
eftersom de var på genrepet i Globen igår och har sett ALLA
tävlande live.. Själv håller jag stenhårt på Charlotte efter 
att Ola åkte ut!!!

Jag ska snart åka hem till Carolina och spendera
min kväll nere i "schlager-baren" och självklart kommer jag att bjuda på en och annan dans!




080315

I torsdag när jag skulle pallra iväg till skolan stoppade pappa mig. 

"Vad har du för skor egentligen?"
 "Det är väl inte något fel på de här skorna" 
(Skorna jag hade på mig vad ett par vita tygskor som jag personligen inte tycker är speciellt fula) 
"Du kan inte gå runt med de där skorna.. " 

Denna konversation ledde senare till att jag idag fick köpa två  par
nya skor med min pappa idag, tack, det behövdes!

      

Det blev sådana som min far tycker att man ska gå runt i 
och nu behöver han inte skämmas när han går med mig
längre, enligt honom. 

080314

Kom precis hem efter en mysig fika stund med GabriellaE på gränden, vi hade mycket tid att ta igen. Hon lämnade mig dock efter ca 1 1/2 h och då stannade jag kvar med coola gänget och fika vidare. Eftersom jag är så feg vågade jag inte åka dit jag var bjuden så jag valde istället att åka hem och mysa, och nu sitter jag här...

Grattis till VIK också som lyckades besegra sina motståndare med 4-1 idag, bra jobbat. Måste säga att jag är stolt över min syssling som har en plats i det laget!

Nu vill jag sova! .. Läste en blogg igår där det stod att
"Va fan ska man skriva blogg för om man bara ska berätta om sitt liv
och om man inte har något viktigt att berätta"



Vad ska man skriva om då?

080314

Idag sa KlaraS att alla läser min blogg, då blev jag glad!
Har nu precis kommit hem från friskis och ska snart åka ner på stan och fika med en vän.
Duschen väntar på mig och jag känner mig super stressad. Ska hoppa in nu, mer kommer ...

080313

Idag ska jag träna som ett djur..
JosefinS, EmmaK, EmmaA eller GabriellaE hör av er om ni ska på något pass..
Slutar tidigt idag och ska till gymmet direkt och pumpa!!



Sitter nu hemma och käkar lite framför TVn, skärgårdsdoktorn, ha!
Friskis lockar snart igen och jag ska den här gången möta JosefinS och EmmaK för ett träningspass.
Jag orkar inte i kväll, och jag orkar inte att du vill att vi ska ses. 


080312

TILL JOSEFIN
hör av dig när du läser detta. Vet annars inte hur jag ska få tag på dig.

080312

Jag kan inte påstå att jag är vaken deppig eller lycklig..
Vill bara säga att Lars passar överallt, i kväll överträffade han sig själv!
Låtarna passade så bra till stunden, stunden som varken var bra eller dålig..


För din&för min, men inte för kärleks skull..




Lars Winnerbäck - Inte för kärlekens skull
Lars Winnerbäck - Kom änglar
Lars Winnerbäck - Min helande tröst
Lars Winnerbäck - Vårdag i novemer

/Sofi(xxx)

080312

Det är mycket illa, jag ligger hemma i min säng och har så ont i magen att jag knappt kan stödja min älskade dator på den, det råder inte gott. Gick nyss och öppnade mitt fönster, eftersom jag är så otroligt svettig för ingen nytta. Fick dock skynda mig tillbaka till sängen för att inte stupa på vägen tillbak, så nu ligger jag här och tycker synd om mig själv och lyssnar på Lasse.

Det skulle sitta fint med något från kylskåpet men städaren är tyvärr här och jag vågar inte möta hennes läskiga blick, ha! Fick precis ett gulligt litet sms från min far som checkade läget och frågade om han kunde göra något för mig, men jag ligger ganska bekvämt som jag har det...

Glömde ringa Carolina igår också, förlåt.. Finns ingen bortförklaring för det och jag vet att du kommer att förstå nu under den stressiga perioden i mitt liv.

Den där jävlans svenska/historia novellen ska vara inlämnad i morgon också så det blir väl till att skriva i kväll, yes!


Sedan har jag gjort min goda gärning också.
Jag har nämligen skänkt massor av gamla (fula) kläder till behövande. Lite gott samvete måste jag säga att jag har i alla fall och det känns fantastisk bra att mina kläder ska uppskattas av något "litet" barn någon annanstans i världen. Bra där!


Ja,det var väl en snabb överblick på denna tisdag! ... Ha det bra /Sofi

080311

Idag har jag spenderat min dag i huvudstaden med Martina.

Martina på tåget           martina provar









080310

Förlåt mig men du är egentligen
inte värd ett eget inlägg på min
värdefulla blogg. Jag måste bara
säga att du är patetisk och, inte
falsk, men skrattretande.
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAA.
Och det roligaste av allt är väl
kanske att personen som detta
handlar om inte har en aning om
att jag skrattar åt "den" ..
Och troligen aldrig heller kommer
att få veta.. Så låt mig bara
njuta av dina misstag, tack!

080310

Läste en ganska intressant artikel i tidningen Metro idag. Det stod att man i något land skulle (eller om det redan var gjort) uppfinna ett så kallat KTH mobiltelefonsystem. Med hjälp av systemet skulle man kunna avgöra hur mycket passion den man pratar med har i rösten och på så sätt på reda på hur starka känslor personen i fråga har. För mig låter detta ganska otroligt och jag skulle verkligen inte vilja ha den funktionen i min telefon.. Då skulle jag bara tycka ännu mer synd om mig själv, haha!




Kan också berätta att jag nyss kört ett rejält styrka/konditions pass till backstreet boys och det kändes otroligt bra.
JosefinN, EmmaK&JosefinS kämpade på bra och den sist nämna Josefin får en extra eloge för att hon stod ut trots smärta i sina ben!

De säger till mig att jag inte ska skriva så mycket, eftersom det är tråkigt att läsa? Värt att skriva ens om ingen gillar det? Det är svårt att skriva så att alla tycker att det är intressant, den här bloggen är faktiskt först och främst skriven för min egen skull. Ni som läser spelar så klart en otrolig viktig roll i varför jag tycker att det är kul!
Jag ska från och med nu inte skriva så super långa inlägg så att alla som klagat orkar läsa. Till er som vill ha längre inlägg, läs ett inlägg två gånger!
 
 / Sofi



080310

Kan inte påstå att jag uppnådde någon vackert resultat när jag städade! 
Den som vill får komma hit och fixa det här, tack! Jag väntar ...


image45

080309

Då var söndagen också slut då,igen ..
Tror nog aldrig att jag gjort något roligare än det jag har gjort idag.
Först har jag städat garderoben och sedan åkte jag ner på stan och jobbade.
Hände dock en ganska rolig incident när jag städade. Högst upp i garderoben, längst in
mellan massor av gamla kläder hittade jag minst 5 månader gammat vin... Super mysigt!
Det smakade ap-stjärt och jag vill inte säga att det luktade gott på toaletten efter att jag
kasserat det.

Körde station-medel75 på Friskis idag och det var verkligen hur kul som helst!! Alla måste testa!
Det var super jobbigt och jag kommer att ha jordens träningsvärk i armarna i morgon, men det var det värt!!
Frida var jätte duktig och vi kämpade på som två djur.

Ska gå och lägga mig i tid i kväll, det är en tidig morgon i morgon!
Sov gott.. /Sofi


LW

080309

Sorry, men det funkade inte att logga in igår kväll. Hoppas att mina trogna läsare klarade av detta, jag lever iaf !
Söndag.
Har nyss varit ute och tagit en mysig promenad.
Gårdagen blev inte så super lyckad men jag var ändå otroligt lycklig.
Det behövs inte mycket från dig, jag tar åt mig allt!

Hoppas att ni gillar min rosa nya design. Jag är ju trots allt en "barbie-tjej" och väldigt flickig av mig.. Not!
Haha, jag vet verkligen inte vad jag ska skriva.. Mina skrivkunskaper går just nu helt åt min novell om första världskriget som vi ska lämna in på torsdag, jag har inte ens börjat skriva.


Vi hörs i kväll! Jag lovar dig att jag ska göra något kul idag som jag kan dela med mig av!
På tisdag är det studiedag!!!!
Vi hörs / sofi

JAAAAAAA!!!! FYFAN, världens lyckligaste!!!

Igår var en deppig dag!
MEN IDAG ÄR JAG FAN VÄRLDENS LYCKLIGASTE I HELA VÄÄÄRLDEN!!!!!!!!!!!!
Fick ett konstigt tjockt kuvert (paket) idag med posten..
(åååååh, jag är så lycklig!!! Skakar jag kan inte skriva)
Mamma sa till mig att öppna det eftersom hon var så nyfiken, igen visste vad paketet skulle innehålla!!
DET VAR ETT SIGNERAT LARS WINNERBÄCKS ALBUM TILL MIG FRÅN HONOM!!!!



JAG ÄSLKAR DEN DÄR MÄNNISKAN.. Och jag ÄR lyckligast i världen, känslan går inte att beskriva med ord!
Tårarna bara rinner och det finns absolut ingenting som kan hindra dem, Tack ..
Det här kommer man ju kunna leva på ett tag!!!!!!!!! VERKLIGEN!!!
Vi ses i sommar .

080307

Godmorgon!
Tog mig upp ganska tidigt idag för att hinna med morgonpromenaden, det var hur skönt som helst.. Iaf när jag var hemma igen, haha! Nu har jag duschat och så där och ska snart göra mig i ordning lite inför plugget. 2 lektioner idag och efter det väntar ett peppande boxningspass med JosefinN, jag längtar!
Senare i kväll är det dans och efter det ska jag äntligen få träffa min älskade JosefinS och FridaE.
Natten hoppas jag att få spendera på Tråddragargatan, om allt går bra!

Nästa tisdag är det studiedag och Martina och jag har bestämt oss för att tillbringa den dagen i Sthlm City. Slå ner våra arslen på ett fik och sitta där hela dagen och kolla på människor, det kommer nog att bli intressant.

Den här helgen är väldigt efterlängtad och det ska bli så skönt att bara göra ingenting. Klart man har planer, men absolut inget ansträngande, ha! Den kunde ju heller inte börjat mycket bättre än att jag hade rekord många besökare på min blogg igår, mycket roligt!

Alla som bryr sig om vad jag ska göra i dag, nu vet ni det!

Ha en bra dag, hörs i kväll, jag ska iväg nu!
/Sofi

080206

Träffade den här tuffa grabben idag...

   Han spelade gitarr för mig!

080306

Haha, märkte idag att jag skrivit fel månad på alla mina inlägget. 02 istället för 03, pinsamt..


Det har varit en super stressig dag och den är ännu inte slut. Just nu sitter jag här, äter och pratar i telefon.
Allt på samma gång plus att jag sitter i jacka och halsduk redo att ge mig av igen, efter att jag precis har kommit hem.
Har varit hos en gammal vän, Emil. Vi pratade lite och sen skulle jag såklart hjälpa honom att fixa till sin blogg (det tog dock emot lite eftersom det känns som alla skaffar blogg nu,ha). Inte blev den så fin heller, förlåt, men jag har iaf lovar att jag ska fixa till den en vacker dag. I vilket fall var det kul att träffa dig och jag hoppas att det blir av snart igen.


Idag var även den stora dagen för den stora engelska redovisningen, tror att jag har varit nervös i en vecka.
När det väl var min&JosefinSs tur så fanns där bara 5 personer kvar i rummet var av en var läraren och vi klarade våran uppgift utan större problem, you go girl...!

Nej, nu tillåter jag mig inte att softa framför datan mer, ska sticka hem till en vän och kika på film.
Det känns bra! Mys&pys är precis vad jag behöver dagar som dessa.

080206

image37

Haha, sexig bild..
Tänkte bara visa den nya hårfärgen.
Strunta i Den gamla fula "Sov-hockey" T-shirten..
Ha en bra dag! 

080205

Om du vill ha energi så köp inte ett äpple. 
Du gör av med fler än 50 kalorier (vilket ett äpple innehåller)
när du tuggar det. Ät ej äpplen, du går minus! 
Minus går du även när du skalar&äter räkor. 
Du gör av med mer kalorier när du skalar dem än 
när du stoppar dem i munnen. 
Varje dag kommer med nya lärdomar. 
Dags att ta sig en tänkare?


image36

080205

Stackars tjej...
Jag tänkte ta en liten kvällspromenad förbi Friskis och sola. 
Självklart kommer jag på att jag ska hälsa på Jacob som jag
inte har träffat på 1000 år och som bor på FRAMNÄS. Ibland 
kan man bli så trött på sig själv. 
Desperat letade jag i min telefonbok 
efter folk som hade lust att underhålla mig (tro inte att jag inte
 ville prata med er, ni som nu är drabbade). SofieJ var tyvärr 
upptagen med en otroligt viktig NHL-match mot sin bror och 
JosefinS hade precis köpt en kebab-tallrik och det var därmed 
svårt att få någon kontakt med henne. I början av den långa
 vandringen var det svin kallt och jag ångrade stark att jag inte 
tagit på mig både mössa och halsduk, trots dunjacka. När jag 
var vid friidrottshallen blev det istället för varmt och jag fick
 knäppa upp den tjocka jackan.. (Det här blev inte en så intressant historia, 
du kan sluta läsa nu,ha) Vandringen fick iaf ett slut och jag fick ta
 av mig vikterna runt mina vrister och sätta mig framför min älskade
 Imac, lyckan är nu gjord.






varför måste vi såra varandra?
varför måste vi döda varandra?
Jag kommer iaf inte att höra av mig igen..
Om du vill se mig får du se till att det händer,
jag vill inte mer... Du är en sten.




Tog en fika idag på stan och träffade SofiaS, JosefinS och MartinaT, gulliga tjejer!
Denna dag blev det bestämt, jag ska åka på Peace&Love, är super taggad.
Alla borde bojkotta Arvika och hänga med mig, ha! Ni vet inte vad ni missar.
Jag ska göra P&L dagarna till de bästa i era liv, syftar på mina tveksamma vänner.
Arvika é mesigt! 

Skulle verkligen vilja ha en super ball kamera och lägga in massa bilder..
Tror nog att jag ska ta och lära mig pappas värsting kamera och 
börja fota, tur att min pappa har så svårt att säga nej. Ibland är det
svårt att inte utnyttja det.



Till Josefin
Jag hoppas verkligen att det här inlägget var tråkigt nog. 
Designen utan bilder och bara massa text tänkte jag skulle
kunna trötta ut dig. Hoppas att du kan somna nu, om 
du inte redan har gjort det. Det var mycket trevligt att se dig
idag och jag hoppas att kebaben gjorde susen för kvällen
(bortsett från vad Marcus har gjort för dig i kväll..)
Med dessa varma ord vill jag säga godnatt till dig och
jag vill att du följer med på fredag! Dröm om mig!






080205

          Köpt världens snyggaste skor idag, älskar dem redan.

080205

Howie Day - Collide 

Börjar sent idag och slutar tidigt, tror nog att det här kan vara min dag.

 
VÄDUREN 
Du har ingen anledning att vara deppig.
Se till alla bra saker omkring dig, killen du trånat efter
är inte värd dina tårar. 
Ta dig tid och lyssna på dina vänner
ordentligt, annars kan det snabbt 
uppstå missförstånd. 




Jag kanske är efterbliven, men jag hörde Håkans nya låt idag. Den var verkligen super bra,
5 plus! För en lång lång tid

080204

Jag är nog den fräschaste kvinnan i hela världen just nu. Halv 6 körde jag igenom ett boxningspass i 75 minuter och direkt efter det hoppade jag och min vän, KlaraS, ner i varsitt, lagom svettigt solarium. Och nu sitter jag här.. Checkat gossip girl och nu är det Gynning i rutan... Reklam ...
Kanske ska ta och duscha i kväll också det lär behövas,ha.


NU är min tatuering iaf klar på riktigt, måste bara hitta någon som kan teckna ner den eftersom den än så länge bara finns i mina tankar. Är du den rätta för detta jobb? Hör då av dig!

Pluggat har jag inte heller varit så sugen på att göra, trots att jag har ett viktigt Spanska-prov i morgon. Det är verkligen inte min grej med språk och jag får nog nöja mig med G som betyg till sommaren. Vissa val kan man styra över och jag har gjort mitt val nu, inget pluggande i kväll. I och för sig vet jag att jag kommer ångra mig i morgon när jag sitter i skolbänken och inte kan ett piss, men det är ett kast jag får stå.

Reklamen är nu slut.

Du kan väl höra dig! Ha en trevlig kväll.

/Sofi

080204

som jag har längtat och snart är det dags, boxningspasset. Alla som tror sig känna mig vet att min gud var proffsboxare och att jag avgudar honom mer än något annat (kanske lagt sig lite nu men det har varit värre). Du är super bäst , Muhammed Ali ..

Min syssling har fixat en dejt åt mig också, haha .. Jätte snällt av dig hurru, men det är lugnt, jag klarar mig. Grabben du tipsade om var väl gullig men, jag står helst över.



Jag saknar en vän som bor här intill... på allvar.



I morgon kommer mitt liv inte att kännas så jobbigt längre, jag har då gjort det mamma sagt. 
Hon sa att jag skulle må bättre när jag kom hem, fick äta vad jag ville, raka mig, slinga håret och träna på Friskis.
Slinga, raka mig och ätit har jag redan uppnått. I kväll är det friskis och i morgon ska jag plocka ögonbrynen, haha.
Livet kan inte bli mycket bättre, jag kommer att må som en kung, eller inte..

Hörs i kväll  /Sofi

080203

Jag tycker synd om JosefinN, men jag älskar att du står ut med mig. Snart är den klar ...
Jag ska göra en Tattoo, om ett år ... Alla säger att det är bra med planering, så den är snart klar.
bara ett år kvar sen!

080203

Så där, nu vet nästan alla inblandade vad som händer 2 maj, Sofi ska ha födelsedagskalas.. Jag ser verkligen fram emot det och det ska bli så otroligt mysigt. 

Kom nyss ut från duschen, varit ute och löpt.. eller vad man nu ska kalla det,ha! 
Äntligen har jag färgat mitt inte allt för fina hår, känns super bra nu. 
Vad mer? Jo, NK prov i morgon och jag är inte allt för taggad.
 Annars finns det inte så mycket som har hänt. Värt att nämna 
för dagen är väl att jag träffade JosefinS på stan och vi myste en stund tillsammans, du är bra!
 Ser fram emot morgondagen eftersom jag slutar 1h tidigare, yes!
 Ska gå ner och koka lite broccoli nu. 


Ha det bra! /Sofi




080203

Back in school .. Skönt med en lång sovmorgon iaf så här på måndagen!
 Jag ska väl snart börja klä på mig och mysa lite framför TVn. 
Måste säga att jag har överträffat mig själv genom att vika tvätten
 så här på morgonkvisten. 
Hoppas på att jag får en tid hos frissan i eftermiddag också, det skulle sitta fint.
Nej, ska sätta lite fart nu. Ha en trevlig dag.

 /Sofi

080202



snart så, snart, är sommaren här..

080202

Har nyss varit ute och sprungit en runda, hur skönt som helst.. Här är några
super bra spring låtar, haha ..

The Ark - In lust we trust
Age Pee - When the rain begins to fall
Arctic Monkeys - I bet you look good on the dancefloor
Arctic Monkeys - When the sun goes down
My Chemical Romance - Famous last words
Broder Daniel - Whirlwind
Hardcore superstar - We don´t celebrate Sundays


Lycka till, !

/Sofi

080202

Då var man hemma igen efter en inte allt för händelserik vecka, men mysigt har det varit. Skidåkning, både längd och bredd har jag hunnit med och även några promenader. Vädret har mestadels varit bra trots att jag hatar snö och kyla. När vi kom fram till stugan, gjort oss hemmastadda och mamma hunnit läst igenom tidningen sa hon till mig: ?Men titta här, Ebba von Sydow säger att hon helst spenderar sin skidsemester men sina föräldrar. Hon säger även att hon helst ägnar sig åt skidåkning, kortspel och bastar, precis som du ska göra?.. Vad bra tänkte jag, jag som precis vill vara som Ebba. Det här kunde inte bli bättre.. 

Den första kvällen kändes ganska ensam och jag ångrade då att jag gjort valet att inte ta med någon vän, men det skulle bli bättre. Kanske var det inte just min speciella vän jag saknade utan närheten att veta att jag inte var ensam. Min mobil var död och det trådlösa bredbandet kom jag inte åt, bra tänkte jag eftersom jag bestämt mig för att vara okontaktbar i en vecka. Pappa hade med sig mobil-laddare, som jag till slut lånade, och jag blev lyckligt bemött av tre gulliga sms när min mobil fick liv. 

Torsdags eftermiddagen spenderade jag i längdspåret och jag tror att jag blev omkörd minst 15 ggr, kändes ganska tufft. Efter att en 7 årig liten kille glidit förbi kändes det nästan som att slutet var nått, det ända som då kunde hjälpa mig var min älskade Ipod och låten ?Don´t let the devil ruin it all?.. Jag tog mig igenom 8 km och traskade sedan hem till stugan igen. 

Fredagskvällen spenderades i den otroligt sköna soffan med familjen och den medtagna vännen till min syster, Rebecca. Det blev lite ?Let´s dance? blandat med ?Så ska det låta? för min del. Jag fick inte bestämma så länge, det verkade som om det som var mest populärt var stormatchen mellan Vik och Rögle, jippi. Kvällens stora samtalsämne blev alltså hockey. Min syster har själv nyss börjat spela i Vik och verkar tro att hon kan allt som berör ämnet, inte allt för sant. 
Jag tror att jag svarade ?Ja? minst sju gånger när hon frågade: ?VA?! Går Mickis Backlund verkligen på din skola? Är det sant? Är det sant? Är det?? Att killen även skulle ha sagt ett ord till mig verkade för henne helt omöjligt och hon trodde mig förstås inte, trots att det inte var någon större grej med det.

 Lördagsförmiddagen spenderades i längdspåret med mamma och pappa. Vi tog oss tillsammans igenom 1 mils spåret på skidor. Samma morgon när jag vaknade och kollade mig i spegeln och allt kändes ganska jobbigt. Som tur var kunde min mamma göra mig på lite bättre humör genom att säga ?När du kommer hem och får äta det du vill, träna på Friskis och raka dig ska du se att allt kommer att kännas bättre. Sen ska du ju göra slingor också, det kommer att kännas mycket bättre då?.. 
Till melodifestivalen senare samma kväll hade min otroligt påhittiga pappa kommit på en liten tävling. Den gick ut på att man först fick lyssna igenom alla bidrag och sedan skriva ner de 5 som man trodde skulle gå vidare. Jag prickade 3 finalister Linda, Charlotte och Nordman. Vid tävlingens slut hamnade jag på delad sista placering. Schlager är inte min grej! 

Det är bara tre veckor kvar till påsklov, James och Egypten så varför klaga.. Sedan blir det två veckors ledighet skönt!


/Sofi

RSS 2.0